tiistai 2. syyskuuta 2008

Tuomo ja Risto huvilateltassa

Risto hakkasi ja boogasi. Mies ei osaa laulaa yhtään mutta se ei varmaankaan ole olennaistakaan. Välillä bändi paahtoi kuin Doors ikään, välillä kuulostettiin taas ihan joltain muulta. Tilkkutäkkiä, jonka Riston ääni ja tekstit nitovat kasaan.

En nyt ihan suunnattomasti innostunut, vaikka peukaloitani pyörittelinkin. Pupu Tupuna ja mielenterveysongelmat jne. Mut siis periaatteessa jees, ja ne ongelmat, joita bändillä on, on kai a) korjaamattomia ja b) joidenkin mielestä just hyvinkin ne syyt, miksi siitä pitäisi tykkää. Eli ehkä ei vaan mun kakkupalani.

Tuomo sensijaan...

Mies on sellanen lässykkä, maailman epäkarismaattisin ihminen ja yksi aneemisimmista spiikkaajista - ja jumalainen laulaja ja melkoinen soul-säveltäjä.

Ja Tuomo toimii ison bändin kanssa noin miljoona kertaa paremmin kuin pelkän rytmisektion (siis basso kitara rummut perkut). Nyt oli kolme taustalaulajaa (Salokoski, Försti, Tuhkala?) ja kolme puhaltajaa (Pohjola, Pohjola ja joku), ja ny toli meininki hyvinkin kohdallaan.

Ja! Tuomolla oli lavashow! Välillä se elehti molemmilla käsillä yhtä aikaa! Täysin uskomatonta. Eikä ollut edes selin kertaakaan.

Ehdottomasti paras Tuomon keikka, jolla olen ollut, hands up, hands down.

Uusissa biiseissä oli jopa pari aika menevää juttua, jota soisi olevan lisääkin. Onhan se aika sellaista lässysoulia. Siksi oikestaan tykkään enemmän HUBAsta, niillä on hikisempi vääntö.

Ei kommentteja: