maanantai 13. lokakuuta 2008

Emma Salokoski Ensemble Tavastialla

Emma Salokoski on yksi Suomen lahjakkaimmista laulajista. Loistava saundi ja suunnaton määrä treeniä takana, päätä ei palella juuri missään. Samoin taustabändi on ihan toisesta maailmasta: Lauri Porra ja Tuomo, haloo! Mä meen kuuntelemaan vaikka Stratovariusta, jos siinä on Lauri Porra. (höhö.) Se on ihan täysin mun kotijumala.

Mutta, mutta.

Emma Salokoskea vaivaa kaksi varsinkin yhdessä esiintyessään todella vakavaa tautia. Ensimmäinen on "lauleskelen tässä huvikseni mukavia" eli ns. Norah Jones -syndrooma. Toinen on (lähes) täydellinen tyylitajun puute. Näistä syntyy yhdessä mm. Oodi Kahville. (TJEU.)

Keikalla oli yksi suorastaa karmiva kohta, jossa bändin pätevä kitaristi (jonka varsinkin mukanalaulettu soolo oli tosi hyvä) innostui taustaa laulamaan. Ja lauloi kyllä niin pieleen, että vähän vahvempiakin hirvitti.

Toisaalta, myös muutama ihan aidosti loistava hetki. Biisit olivat Fa da Bahia ja Puutarhassa, jotka valitettavasti molemmat löytyvät Ensemblen ensimmäiseltä EP:ltä. Ja molemmissa ole sen verran messevät soolot, että mikä tahansa menisi läpi.

Voi harmi. Emmasta ja bändistä irtoaisi kyllä huomattavasti enemmän.

Ei kommentteja: